Intrarea în București dinspre orașul Voluntari și dinspre autostrada A3 este vizată de un amplu proiect, care ar avea ca scop nu doar fluidizarea traficului. Acest proiect ar putea să-i convingă pe șoferi să-și lase mașinile la marginea orașului, într-un loc sigur, și să meargă cu mijloacele de transport în comun în Capitală. În același timp, și cei care vor utiliza trenul metropolitan vor ajunge imediat la metrou sau la autobuz ori tramvai.
Proiectul de infrastructură Petricani a fost discutat cu Banca Mondială și ar putea să fie finanțat de instituția financiară, dar are nevoie de un acord politic. Acord la care trebuie să ajungă cât mai curând posibil șefii unităților administrativ-teritoriale, patru la număr, din tabere politice diferite.
“Este o discuție pe care am avut-o cu Banca Mondială și este nevoie de o colaborare între mai multe instituții. Trebuie între Primăria Sectorului 2, Primăria Capitalei, Primăria Voluntari si Consiliul Județean Ilfov, pentru că acest park and ride se poate face doar împreună cu pasajul de la Petricani”, a explicat la GÂNDUL EXCLUSIV Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, cel care a avut acest proiect în campania electorală din 2020.
Pasajul de la Petricani este necesar pentru că, dacă vrem să avem tren metropolitan despre care am vorbit în campanie, atunci trebuie să n-avem în permanență bariera pusă, pentru că sufocăm cu totul acest trafic și ne trebuie acest pasaj”, a mai spus Radu Mihaiu.
Rezultatul demersului este un proiect de infrastructură uriaș, care are scopul de a fluidiza traficul, urmând ca mașinile care vin dinspre Voluntari și autostrada A3 să fie lăsate la intrarea în Capitală.
Avem un proiect complex, mare, care implică park and ride, implică pasaj, implică gară pentru trenul metropolitan, toate acestea sunt un proiect complex și comun. Am discutat cu Banca Mondială și este finanțabil de către Banca Mondială.
Rămâne însă să găsim acordul politic, care a fost discutat până acum «unu la unu», dar niciodată nu am reușit să ne așezăm cu toții la o masă. Și aici este vorba de un primar de sector USR, un primar din Voluntari de la PSD, un președinte de Consiliu Județean PNL și un primar independent la București, deci acordul politic nu este ușor de obținut, dar este un proiect în care cred și sunt convins că este viitorul acestui oraș”, a explicat Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2.
Urmărește interviul integral:
CITEȘTE ȘI